Fläskfilé & mango i fin form

Fläskfilé & mango i fin form

Av: / Foto: Ulf Svensson
35 min
4 port
Lättlagad festrätt! Den krämiga gratängsåsen smakar härligt av mango chutney och basilika.
Fler recept på:
Gratäng, Potatis, Basilika, Fläsk, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 500 g fläskfilé
    3. 1 msk smör
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm peppar
    6. 1 msk hackad färsk basilika
  1. Mangosås

    1. 1/2 st gul lök
    2. 1 st röd paprika
    3. 1 msk smör
    4. 2 dl crème fraiche
    5. 2 tsk mango chutney
    6. 2 msk konc kalvfond
    7. 2 dl vatten
    8. 2 msk vetemjöl
    9. 2 msk hackad färsk basilika
    10. 1 tsk soja
    11. 1 dl riven ost
  2. Garnering

    1. färsk mango
    2. basilika
    3. tärnad röd paprika

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i 11/2 cm tjocka skivor. Stek köttet i smör i en stekpanna. Strö över salt, peppar och basilika. Lägg köttet i en ugnssäker form.

    2. 2.

      Mangosås: Hacka löken och strimla paprikan. Fräs lök och paprika i smör i en kastrull. Häll över crème fraiche, mango chutney, fond och vatten. Koka upp. Blanda mjöl och 3 msk vatten och häll i det. Koka såsen några min under omrörning. Rör ner basilika och soja, smaka av med salt. Häll såsen över köttet. Strö över osten.

    3. 3.

      Gratinera ca 10 min i ugnen tills osten smält och allt är varmt.

    4. 4.

      Garnering: Skala mangon och skär den i bitar. Strö mangobitarna över gratängen och garnera med basilikablad och paprikabitar.

    5. 5.

      Servera med kokt färskpotatis, morötter och sockerärter.

Fler recept på:
Gratäng, Potatis, Basilika, Fläsk, Fläskfilé
Är innehållet i detta recept olämpligt?