Fläskfile i fransk senapssås

Fläskfile i fransk senapssås

Av:
2 pers
450 kcal
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 100 g små champinjoner
    2. 1/2 msk smör
    3. 250 g fläskfile
    4. 1 dl matlagningsgrädde
    5. 1 1/2 dl vatten
    6. 1 msk kavfond
    7. 1/2 msk maizena ljus
    8. 1 msk dijonsenap
    9. 1/2 st vitlöksklyfta, finriven
    10. 1/2 tsk honung
    11. 1/2 dl persilja
    12. 300 g kokt pressad potatis
    13. 150 g haricots verts

Gör så här

    1. 1.

      Putsa svampen och stek dem i smör tills all vätska ångat bort. Lägg åt sidan.

    2. 2.

      Skär fläskfile i 1 1/2 cm tjocka skivor, banka ut dem lite o bryn i smör, salta o peppra. Ta upp o lägg åt sidan.

    3. 3.

      Häll i grädde, vatten o fond. Koka upp o red av, smaka av med senap, vitlök, honung o peppar. Lägg i svamp o kött, sjud ca 5 min, späd ev med vatten. Tillsätt hackad persilja och servera med potatis o bönor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?