Fläskfilé i fin form

Fläskfilé i fin form

Av: / Foto: Erik Karlsson
50 min
4 port
Praktiskt – rätten sköter sig själv i ugnen!
Fler recept på:
Äpple, Potatis, Rödlök, Fläsk, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 500 g fläskfilé
    3. salt
    4. peppar
    5. 1 msk smör
    6. 1 kg potatis
    7. 2 st äggulor
    8. 2 msk rapsolja
    9. 2 st äpplen
    10. 1 st rödlök
    11. 100 g riven västerbottensost
  1. Garnering

    1. färsk timjan

Gör så här

    1. 1.

      Ansa fläskfilén, krydda den med salt och peppar. Stek filén runtom i smör tills den fått fin färg. Skär upp i 2 cm breda bitar.

    2. 2.

      Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Pressa den, vispa ner äggulorna och rapsoljan, vispa till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Spritsa moset runt kanten på en ugnsform. Lägg fläskfiléskivorna i en ring innanför moset.

    4. 4.

      Skär äpplena i tunna klyftor, skala och skiva löken. Lägg äppelklyftor och lökskivor mellan fläskfiléskivorna. Strö över osten och ställ in i ugnen tills köttet är genomstekt och osten fått fin färg, ca 20 min. Garnera med timjanskvistar.

Fler recept på:
Äpple, Potatis, Rödlök, Fläsk, Fläskfilé
Är innehållet i detta recept olämpligt?