Fläskfilé i currysås

Fläskfilé i currysås

Av:
40 min
4 port
Kan även använda kyckling.
Annons

Ingredienser

    1. 700 g vitkål, fint strimlad
    2. 100 g smör, stekning
    3. 600 g fläskfilé
    4. 1 purjolök, strimlad
    5. 1 msk currypulver eller garam masala
    6. 3 dl kokosgrädde
    7. salt
    8. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Strimla vitkålen fint. Stek i smör på medelhög värme tills gyllene. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Håll varm medan du tillagar resten av rätten.

    2. 2.

      Putsa och skiva filén i 1-2 centimeter tjocka skivor. Hetta upp ett par matskedar smör i en stekpanna. Bryn köttet tills det är genomstekt. Salta och peppra och lyft ur.

    3. 3.

      Halstra välsköljd och finstrimlad purjolök i samma panna. Tillsätt grädden och currypulvret och koka upp. Sänk värmen till medellåg och låt puttra 5-10 minuter tills såsen kokat ihop. Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar.

    4. 4.

      Lägg tillbaka köttet i såsen och värm försiktigt upp. Servera med smörstekt vitkål.

Är innehållet i detta recept olämpligt?