Fläskfilé Härjedalen

Fläskfilé Härjedalen

Av: / Foto: Patrik Junermark
60 min
4 personer
Annons

Ingredienser

    1. 600 g Fläskfilé
    2. 1 st Gullök
    3. 2 msk Worcestershiresås
    4. 2-3 msk Soja
    5. 2 msk Chilisås
    6. 5 dl Grädde (40%)
    7. Salt
    8. Vitpeppar
    9. 20 g Rosépeppar
    10. 1 dl Persilja (färsk)
    11. Potatis
    12. Smör

Gör så här

    1. 1.

      Hacka gullöken och fräs den i smör.

    2. 2.

      Ansa fläskfilén och skär den i ca 1,5 cm tjocka skivor. Salta och strö på vitpeppar på båda sidor av skivorna. Stek sedan varje sida under högvärme en kort stund. Fläskfilén skall få en en fin stekyta.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 200 grader med fläkt. Skala potatisen och skär den i jämnstora stavar. Lägg stavarna i en plastpåse och häll lagom med rapsolja i påsen. Rör sedan försiktigt om påsen så att alla sidorna av potatisstavarna får oljan på sig. Sätt in potatisen i ca 24 min.

    4. 4.

      Lägg ner gullöken och fläskfilén i en gjutjärnsgryta. Häll sedan i grädde, Worcestershiresås, soja, chilisås samt rosépeppar. Låt puttra i 30 min. Låt puttra i 30 min.

    5. 5.

      Hacka persiljan och strö den i gjutjärnsgrytan.

    6. 6.

      Smaklig måltid!

Är innehållet i detta recept olämpligt?