Sätt ugnen på 100 grader.
Pensla köttet med olja, salta och peppra runt om och klappa in söndersmulade chiliflakes. Snitta köttet på båda sidorna.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet runt om. Flytta över till plåt med bakplåtspapper och stek vidare mitt i ugnen ca 25 minuter. Med stektermometer ska innertemperaturen vara 58 grader.
Skär köttet i tunna skivor och lägg upp på en blandning av sparris och kokta bönor. Servera med yoghurtsåsen och buljongkokta grönsaker.
Yoghurtsås: Skeda upp yoghurten i en skål. Riv gurkan grovt. Salta gurkan. Låt rinna av i ett durkslag. Krama ur all vätska. Blanda gurkrivet med sambal oelek. Lägg gurkan ovanpå yoghurten. Toppa med citronskal och -saft. Ringla över olivolja. Grovhacka dillen och strö över.
Buljongkokta grönsaker: Ansa, skölj och dela samtliga grönsaker, utom sockerärterna, i mindre bitar. Koka upp buljongen och koka samtliga grönsaker al dente.
Koka sockerärterna ca 1 minut, halvera och blanda samman med de övriga grönsakerna. Sila bort vattnet och låt grönsakerna rinna av, servera till flanksteken.
“Skär flanksteken tvärs över muskelfibrerna när du serverar, annars blir köttet segt och nästan omöjligt att tugga. Vill du grilla? Pensla köttet på båda sidor med neutral olja. Grilla 2-3 minuter på varje sida. Ta ut och låt vila på smörpapper ca 10 minuter, krydda.”