Flädermousse

Flädermousse

Av:
30 min
4
Annons

Ingredienser

  1. Mousse

    1. 2 st Gelatinblad
    2. 2 st ägg(vitor+gulor)
    3. 3 msk socker
    4. 1 st rivet skal från citron
    5. 1 msk pressad citronsaft
    6. 2 dl vispgräde
    7. 1 dl konc fläderblomssaft

Gör så här

    1. 1.

      Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min

    2. 2.

      Vispa äggulor och socker poröst. Rör ner citronskal och -saft.

    3. 3.

      Vispa äggvitorna i en separat bunke till hårt skum. Vispa även grädden för sig, fluffig men inte för hårt.

    4. 4.

      Ta upp gelatinbladen och krama ur vätskan, lägg dem sedan i en kastrull med fläderblomssaften och smält under försiktig omrörning. Låt svalna till simmig konsistens.

    5. 5.

      Rör ner gelatinlösningen i den inte alltför kalla äggulesmeten. Vänd sedan ner grädden och sist de vispade äggvitorna. Smaka av om ev mer socker behöver tillsättas. Häll upp i minst 2 timmar i serveringsglas och minst 3 timmar i bunke

Är innehållet i detta recept olämpligt?