Flädermousse

Flädermousse

Av:
200 min
1 Sats
Perfekt som fyllning i tårtor!
Annons

Ingredienser

    1. 2 St Gelantinblad
    2. 3 St Äggulor
    3. 1 Dl Socker
    4. 0,5 Tsk Vaniljsocker
    5. 0,5 Dl Konc flädersaft
    6. 1 Dl Vispgrädde
    7. 2 Dl Créme fraiche
    8. 1 St Citron, zesten

Gör så här

    1. 1.

      Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5min.

    2. 2.

      Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt.

    3. 3.

      Värm saften och smält gelantinbladen i samma kastrull.

    4. 4.

      Vispa grädden fast.

    5. 5.

      Blanda äggvisp, grädde, créme fraiche och finrivet citronskal.

    6. 6.

      Rör ner saft/gelantinblandningen.

    7. 7.

      Nu är moussen klar, låt stelna minst tre timmar i kylen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?