Fitness kvargtårta

Fitness kvargtårta

Av: / Foto: Tilda Adolfsson
60 min
1 pajform
Icke söt men jävligt god
Annons

Ingredienser

  1. Smet

    1. 525 g naturell kvarg
    2. 4 msk naturell yoghurt
    3. 3 st ägg
    4. 1 påse dr Oecter vaniljudding
    5. 2 msk kakao
    6. några stycken frysta bär

Gör så här

    1. 1.

      Vispa kvarg, yoghurt och puddingpulvret.

    2. 2.

      När smeten är jämn, vispa långsamt i äggen.

    3. 3.

      Tillsätt i vaniljsocker om det önskas

    4. 4.

      När smeten är klar, delas den in i två delar. I en tredjedel blandar du i kakao. Två tredjedelar ska vara vanlig smet

    5. 5.

      Häll i den vita smeten i en smörad pajform, gör sedan mönster med chokladsmeten

    6. 6.

      [Vispa inte smeten för mycket, den kommer då bli för rinnig och går ej att bakas. ]

    7. 7.

      Strö på frysta bär över pajen

    8. 8.

      Sätt in pajen i ugnen på 175 grader i 20 minuter

    9. 9.

      Sedan tas värmen ner till 150 grader i 30 minuter till

    10. 10.

      När detta är klart ska pajen svalna och sedan ska den läggas in i kylskåpet för att bli puddig.

Är innehållet i detta recept olämpligt?