Fiskterrin

Fiskterrin

Av: / Foto: Erik Karlsson
80 min
4 personer
Recept på fiskterrin. Kan serveras som förrätt eller varmrätt.
Fler recept på:
Fisk, Dill, Potatis
Annons

Ingredienser

  1. Färs

    1. 200 g laxfilé
    2. 200 g torskfilé
    3. salt, peppar
    4. 2 tsk fransk senap
    5. 1 st ägg
    6. 1 1/2 dl vispgrädde
    7. smör till formarna
  2. Sås

    1. 2 st schalottenlökar
    2. 2 msk smör
    3. 2 dl vispgrädde
    4. 1 dl hackad dill
  3. Garnering

    1. 4 skivor rökt lax

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Tärna fisken och lägg i matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Mixa snabbt till en färs, inte för länge. Ställ kallt 30 minuter.

    3. 3.

      Smöra portionsformar och fyll med färsen, slå formarna några gånger i skärbrädan så de packar sig. Ställ i vattenbad med kokande vatten och ställ in i ugn ca 35 minuter.

    4. 4.

      Skala och finhacka schalottenlöken, låt den bli lite glansig i smör i tjockbottnad kastrull, tillsätt grädden och koka sakta 5-10 minuter. Rör i dillen.

    5. 5.

      Stjälp upp fiskterrinerna på 4 tallrikar, forma en laxros av den rökta laxen. Servera med kokt potatis och den varma såsen.

Tips från kocken

Om du vill göra terrinerna randiga kan lax och torsk mixas var för sig och varvas i formarna.
Fler recept på:
Fisk, Dill, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?