Fisksoppa på tomat och vitt vin

Fisksoppa på tomat och vitt vin

Av: / Foto: Tobias Andersson
45 min
4 Portioner
God fisksoppa med körsbärstomater och vitt vin.
Annons

Ingredienser

    1. 400 g Lax
    2. 400 g Torsk
    3. 400 g Räkor
    4. 1 st Gul lök
    5. 4 st Vitlöksklyftor
    6. 2 st Morötter
    7. 2 st Fänkål
    8. 1 st Zucchini
    9. 400 g Konserverade körsbärstomater
    10. 1 Kruka Timjan
    11. 1 Kruka Rosmarin
    12. 5 dl Fiskfond
    13. 2,5 dl Vitt vin
    14. Salt
    15. Peppar
    16. Olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Skala räkor.

    2. 2.

      Hacka lök, hacka vitlök, slanta morot, skär upp fänkål, skär zucchini i lite tjockare skivor (typ 2-3cm).

    3. 3.

      Stek allt detta i olivolja. Börja med den gula löken och efter några minuter kan du lägga i resten. Salta och peppra.

    4. 4.

      När löken börjar bli blank så slår du på vinet. Lägg fiskfond och tomaterna. Låt koka ca 20 minuter.

    5. 5.

      Skär fiskarna i kuber, lagom stora för att få plats i en sked. Salta fisken.

    6. 6.

      När grytan puttrat 20 min eller så och det börjar smaka gott så lägg i fisken och räkorna med någon kvist rosmarin och en näve timjan. Ta bort från plattan och låt stå med lock på tills fisken är klar. Det tar kanske 5-10 minuter beroende på hur stora bitar ni har. Smaka av om det behövs mer salt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?