Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

Av:
4 port
330 kcal
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 500 g räkor m skal
    2. 1 msk olivolja
    3. 2 dl vatten eller vitt vin
    4. 1 st fänkål
    5. 1 st gul lök
    6. 1-2 st vitlöksklyftor
    7. 1 msk smör
    8. 400 g konserverade krossade tomater
    9. 1 st apelsin saft
    10. 1 paket saffran
    11. 1 msk hackad färsk timjan
    12. 200 g laxfilé
    13. 200 g torskfilé
    14. 150 g sugarsnaps

Gör så här

    1. 1.

      Skala räkorna och lägg skalen i en stekpanna. Tillsätt olivolja o stek skalen några min. Häll på vin eller vatten o låt koka ihop några min. Sila av skalen o spara buljongen.

    2. 2.

      Dela fänkålen o ta bort roten. Skala o strimla löken. Skala o finhacka vitlöken. Hetta upp en kastrull med smör o bryn fänkål, lök och vitlök några min.

    3. 3.

      Häll i buljongen från räkorna samt de krossade tomaterna. Tillsätt apelsinsaft, saffran o färsk timjan. Låt sjuda några min o smaka av med salt o svartpeppar.

    4. 4.

      Skär fisken i lagom stora bitar o lägg ner i grytan tillsammans med sugarsnaps. Låt sjuda 3-4 min. Häll upp i soppskålar o toppa med timjan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?