Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 400 g torskfilé
    2. 500 g laxfilé
    3. 1 liten purjolök
    4. 1 liten gul lök
    5. 1 msk smör
    6. 1 st vitlöksklyfta, finhackad
    7. 2 tsk tomatpuré
    8. 1 tsk salt
    9. 1 tsk torkad timjan
    10. 1 tsk torkad basilika
    11. 3 dl torrt vitt vin
    12. 2 st fiskbuljongtärningar
    13. 3 dl vispgrädde
    14. 2 dl creme fraiche
    15. 2 dl vatten
    16. 0,5 g saffran

Gör så här

    1. 1.

      hacka purjolöken och den gula löken och fräs i en gryta.

    2. 2.

      Tillsätt vitlök, tomatpuré, salt, timjan, basilika, vin och buljongtärning och låt koka i 2-3 minuter.

    3. 3.

      Tillsätt grädde, creme fraiche, vatten och saffran. Låt det sjuda i 5 minuter.

    4. 4.

      Skär fisken i lite större bitar och lägg ner i soppan och låt sjuda ytterligare 7 minuter, eller tills fisken är klar.

    5. 5.

      Servera med bröd och en klick aioli.

Är innehållet i detta recept olämpligt?