Fisksoppa med räkor, dill och citron

Fisksoppa med räkor, dill och citron

Av:
30 min
4 personer
Fisksoppa med räkor, dill och citron – recept Snabblagad fisksoppa med torsk, räkor, grädde, dill och citron. Den tar mindre än 30 minuter att laga. En underbart god fisksoppa som hela familjen tycker om. Passar både till vardags och fest. • 4 pers • 25
Annons

Ingredienser

  1. 400 g valfri fiskfilé 150 g skalade räkor 1 morot 1 gul lök ½ msk smör 1–2 msk färskpressad citron 7 ½ dl vatten 2 fiskbuljongtärningar 2 dl vispgrädde ½ dl hackad dill salt och peppar 2 tsk finrivet

Gör så här

    1. 1.

      Skär fiskfilén i bitar. 2. Skala och finhacka 1 morot och 1 gul lök. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull. 3. Tillsätt 1–2 msk färskpressad citron och 71/2 dl vatten. 4. Smula ner fiskbuljongtärningarna och låt koka i 5 minuter. Rör ner vispgrädde och lägg i fisken. 5. Låt koka på svag värme i 3 minuter. Tillsätt de skalade räkorna och hackad dill, salta och peppra. Toppa med 2 tsk finrivet citronskal.

Är innehållet i detta recept olämpligt?