Fisksoppa med kokosmjölk och lime

Fisksoppa med kokosmjölk och lime

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 400 g laxfilé
    2. 400 g torskfilé
    3. 1 pressad lime,
    4. rivet skal av limen
    5. 8 stora tomater
    6. 2 morötter
    7. 1 lök
    8. 3 selleristjälkar
    9. 1 burk kokosmjölk
    10. vatten
    11. salt
    12. citronmeliss
    13. olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Skär fisken i bitar och lägg i en skål.

    2. 2.

      Riv limeskal och pressa limejuicen över fisken.

    3. 3.

      Skölj och hacka tomaterna grovt. Fräs mjuka. Mixa till en slät sås.

    4. 4.

      Hacka morötter, lök och selleri i små bitar. Bryn lätt i olivolja. Häll tomatsåsen och kokosmjölken över de frästa grönsakerna. Späd eventuellt med lite vatten.

    5. 5.

      Lägg i fisken och låt sjuda försiktigt ett par minuter. Smaka av med salt och strö över färsk riven citronmeliss.

Är innehållet i detta recept olämpligt?