Fisksoppa

Fisksoppa

Av:
40 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 file Lax
    2. 1 file Alaskan pollock
    3. 4 st Amandine Potatis
    4. 1 dl Fänkål
    5. 1/2 st Purjolök
    6. 2 dl Vatten
    7. 1 st Fiskbuljong
    8. 2 dl Vitt vin
    9. 1 msk Fiskfond
    10. 2 dl Matlagsningsgrädde
    11. 2 dl Mjölk
    12. 1 msk Smör
    13. 1 kvist Dill

Gör så här

    1. 1.

      Förkoka potatisen tills den är halv färdig, gärna delad i lagom stora grytbitar.

    2. 2.

      Dela fänkålen, skär bort roten och skär i julienne, skär Purjolöken i tunna skivor. Fräs i matolja i en stor kastrull på svag värme utan att det tar färg.

    3. 3.

      Lägg i en fiskbuljong och dillkvisten (spara lite till garnering) och häll på det vita vinet och vattnet låt sjuda någon min.

    4. 4.

      Tillsätt mjölk, grädde och fiskfonden. Låt grytan sjuda i några minuter till och skär under tiden fisken i grytbitar.

    5. 5.

      Smaka av soppan och tillsätt potatisen och fisken. Klicka i en klick smör för att få en krämigare soppa. Låt koka tills fisken är tillagad och potatisen är genomkokt.

    6. 6.

      Servera med nybakt bröd!

Är innehållet i detta recept olämpligt?