Fisksoppa

Fisksoppa

Av: / Foto: www.ica.se
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 800 g fryst torskrygg
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 2 st schalottenlökar
    4. 2 st lime (juice)
    5. 1/2 paket hackad fryst ingefära
    6. 800 ml kokosmjölk
    7. 3 dl vatten
    8. 1 ask fryst koriander
    9. 1 ask fryst persilja
    10. 1 tsk gurkmeja
    11. 1 tsk salt
    12. några droppar tabasco
    13. olivolja och smör till stekning

Gör så här

    1. 1.

      Tina fisken.

    2. 2.

      Skala och finhacka vitlök och schalottenlök.

    3. 3.

      Skär och portionera torskrygg i grova bitar.

    4. 4.

      Ringla olivolja och en klick smör i en kastrull och lägg i lök, vitlök, ingefära och gurkmeja. Fräs det i ett par minuter, tills löken blir mjuk.

    5. 5.

      Häll på kokosmjölk, vatten, limejuice, och salta, låt koka ihop i ca 6-8 minuter.

    6. 6.

      Lägg i torskrygg och sjud den ytterligare i ca 10 minuter på svag värme, tills torsken känns spänstig och klar. Smaka av med hackad koriander, persilja och några droppar tabasco.

Är innehållet i detta recept olämpligt?