Fisksoppa

Fisksoppa

Av:
4 Port
Från hemkunskapen.
Annons

Ingredienser

  1. Soppa

    1. 0,5 st Gul lök
    2. 2 st Vitlöksklyftor
    3. 1 pkt Saffran
    4. 5 dl Grädde
    5. 2 dl Vatten
    6. 2 st Buljongtärningar
    7. 2 tsk Paprikapulver
    8. 300 g Torsk
    9. 1 msk Cayennepeppar
    10. 2 tsk Peppar
  2. Grönsaker (garnityr)

    1. 2 st Morötter
    2. 2 st Palsternackor
    3. 3 msk Chilifrukt
    4. 6 msk Olivolja
    5. Salt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Skär morötter, palsternackor och chili i strimlor, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i ugnen i 10-15 minuter.

    3. 3.

      Hacka löken och fräs glansig i olja, tillsammans med saffran.

    4. 4.

      Tillsätt grädde, vatten, buljongtärningar, och paprikapulver. Låt koka på låg värme 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Skär fisken i kuber och lägg ner i soppan. Låt koka upp och dra kastrullen av plattan.

    6. 6.

      Servera soppan i varma tallrikar. Toppa med rotfrukterna och dofta över lite cayennepeppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?