Fiskkakor med spenat och löksallad

Fiskkakor med spenat och löksallad

Av:
20 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 400 g torsk
    2. 400 g lax
    3. 3 ägg
    4. 1 knippe dill
    5. 2 citroner
    6. 100 g broccoli
    7. 1 gul lök
    8. 1 avokado
    9. 200 g spenat
    10. 1 msk honung
    11. kokosolja (stekning)
    12. salt
    13. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Rensa fisken från ben och skär den i mindre bitar. Mal bitarna till fiskfärs i matberedare.

    2. 2.

      Tillsätt ägg, dill, pressad saft från 1 citron, salt och peppar och kör ytterligare en liten stund i matberedaren.

    3. 3.

      Forma färsen till fiskkakor och stek dem gyllenbruna i kokosolja i en stekpanna på medelhög värme.

    4. 4.

      Bryt broccolin i buketter, skala stammen och skiva den tunt. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten.

    5. 5.

      Skiva löken tunt, dela och gröp ur avokadon och spenat i en skål. Smaksätt med saften från 1 citron, honung, salt och peppar. Servera de nystekta fiskkakorna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?