Fiskkakor med kaprissmör

Fiskkakor med kaprissmör

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
2 portioner
Goda fiskkakor med härligt kaprissmör!
Fler recept på:
Biffar, Sallad, Dill, Potatis, Rödkål, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg potatis
    2. 300 g kokt fisk, tex sej eller torsk
    3. 2 st ägg
    4. 2 msk grädde
    5. 2 msk hackad dill
    6. 1 1/2 msk salt
    7. 2 krm peppar
    8. 1 dl ströbröd
    9. 3 msk smör
  1. Kaprissmör

    1. 50 g smör
    2. 2 msk kapris
  2. Clementinsallad

    1. 1 klyfta rödkål
    2. 3 st clementiner
    3. 3 msk olja
    4. 2 msk vinäger

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten. Mosa den och blanda med smått delad fisk. Rör ner äggen under kraftig omrörning och tillsätt grädde, dill, salt och peppar. Låt svalna något.

    2. 2.

      Forma smeten till biffar och panera dem i ströbröd. Stek fiskkakorna i smör några minuter tills de får fin färg.

    3. 3.

      Smält smöret och blanda ner kapris.

    4. 4.

      Strimla rödkålen fint och blanda med clementinbitar. Blanda olja och vinäger och häll det över. Servera fiskkakorna med kaprissmör och sallad.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Välj glutenfritt ströbröd. Laktosintolerans: Välj laktosfritt smör och matgrädde.
Fler recept på:
Biffar, Sallad, Dill, Potatis, Rödkål, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?