Fiskgryta med saffransaioli

Fiskgryta med saffransaioli

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Avsluta veckan med en rykande varm och lite lyxig fisksoppa.
Fler recept på:
Grytor, Soppa, Potatis, Vitlök, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök, tunt skivad
    2. 4 potatisar, i små bitar
    3. 2 morötter, skivade
    4. ½ msk olja
    5. 1 burk krossade tomater
    6. 7 dl fiskbuljong ⒼⓁ
    7. 400 g laxflé i bitar
    8. 1 stor burk musslor, ca 250 g
    9. salt och peppar
  1. Saffransaioli

    1. 1 dl majonnäs Ⓛ
    2. ½ paket saffran à 0,5 g
    3. 1 vitlöksklyfa, pressad

Gör så här

    1. 1.

      Fräs lök, potatis och morötter i olja i en kastrull.

    2. 2.

      Häll på tomater och buljong och koka upp. Sjud tills potatisen är mjuk, cirka 10 minuter.

    3. 3.

      Lägg ner fisken i soppan. Sjud ytterligare cirka 5 minuter. Lägg i musslorna. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Blanda aiolin och servera till soppan.

Fler recept på:
Grytor, Soppa, Potatis, Vitlök, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?