Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 600 g torsk
    2. kokosolja (stekning)
    3. 100 g purjolök
    4. 0,5 fänkål
    5. 500 ml kokosgrädde
    6. 1 g saffran
    7. 1 msk äppelcidervinäger
    8. 200 g sötpotatis
    9. 1 morot
    10. 1,5 dl vatten
    11. salt
    12. 0,5 kruka dill (eller fryst)

Gör så här

    1. 1.

      Strimla purjolök och fänkål fint. Stek dem med kokosolja i en gryta.

    2. 2.

      Tillsätt kokosgrädde, saffran och äppelcidervinäger (smaka av). Låt sjuda 10 min.

    3. 3.

      Under tiden såsen sjuder på plattan skala och slanta sötpotatisen och moroten. Lägg i dem i grytan och låt sjuda ytterligare 5-8 min. Smaka av med salt.

    4. 4.

      Skär torsken i tärningar och tillsätt dem tillsammans med dillen i grytan. Låt sjuda tills fisken är klar, det tar några minuter. Smaka av med salt igen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?