Fiskgryta med fänkol och curry

Fiskgryta med fänkol och curry

Av:
60 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 350 g torskfilé, laxfilé
    2. 1 st lök
    3. 2 st potatis
    4. 2 st tomater
    5. 0,5 st röd paprika
    6. 1 msk smör
    7. 0,5 pkt saffran
    8. 1 krm curry
    9. 2 dl torrt vitt vin
    10. 2 dl fiskbuljongtärning
    11. 1 dl mjölk
    12. 0,5 tsk salt
    13. 0,5 nypa cayennepeppar
    14. 1 msk hackad dill
    15. 1 msk hackad persilja
    16. 500 g räkor
    17. 0,5 st fänkål

Gör så här

    1. 1.

      Skär potatis och lök i tärningar. Skålla tomaterna och skär dem och de övriga grönsakerna i tärningar.

    2. 2.

      Fräs potatis, fänkål, och lök i smör (inte ta färg). Blanda ner paprika och tomat. Tillsätt curry, saffran och de andra kryddorna, fräsa med i någon minut.

    3. 3.

      Späd med vin och buljong. Låt sjuda några minuter. Vispa ner mjölken och smaka av med salt och cayennepeppar.

    4. 4.

      Lägg ner fisken delad i 3 cm stora bitar. Låt sjuda några minuter. Strö över dill och persilja. Tillsätt räkorna. Servera

Är innehållet i detta recept olämpligt?