Fiskgryta

Fiskgryta

Av:
Annons

Ingredienser

  1. 900 g potatis · 250 g broccoli

Gör så här

    1. 1.

      1 morot · 1/2 purjolök · 1/2 apelsin · 2 1/2 dl vispgrädde · 2 dl vatten · 1 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) · 1 msk maizena majsstärkelse · 1/2 msk curry · salt och peppar · 600 g torskfilé

    2. 2.

      Så här gör du 1. Skala och koka potatis i en stor kastrull med vatten så att även broccoli får plats. 2. Skala och skiva stjälken på broccolin. Skär resten i buketter. 3. Koka broccolin med potatisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.

    3. 3.

      4. Fiskgryta: Skala moroten, ansa purjolöken och skiva dem. Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften.

    4. 4.

      5. Blanda grädde, vatten, buljongtärning, majsstärkelse och curry i en gryta. Låt koka upp under omrörning. Lägg ner morötterna och purjolöken, låt dem koka ca 5 minuter. Tillsätt apelsinsaft och -skal och smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      6. Skär fisken i bitar och lägg ner den i grytan och låt sjuda ca 5 minuter.

    6. 6.

      7. Servera fiskgrytan med kokt potatis och broccoli.

Är innehållet i detta recept olämpligt?