Fiskgratäng med topping

Fiskgratäng med topping

Av:
45 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 600 g torsk
    2. salt, vitpeppar
    3. 1/2 purjolök
    4. smör till stekning
    5. ~1,5 msk vetemjöl
    6. 3 dl kokbar grädde
    7. ~1 msk fransk senap
    8. 140 g knaperstekt bacon
    9. 2-3 msk hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Om torskblock används så skär det halvfryst i skivor. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Salta och peppra

    2. 2.

      Fräs skivad purjolök mjuk i smör, krydda lätt, strö över mjöl och fräs samman i en minut

    3. 3.

      Tillsätt grädde och senap och låt puttra ihop några min under omrörning. Häll allt i formen. Grädda i 225 grader ca 20 min eller tills fisken vitnat och precis är klar

    4. 4.

      Strö över bacon blandat med kryddgrönt. Servera med kokt potatis och lätt förvälld broccoli

Är innehållet i detta recept olämpligt?