Fiskgratäng med tomat

Fiskgratäng med tomat

Av: / Foto: Kent Jardhammar
35 min
4 portioner
Smarrig fiskgratäng med torskfilé!
Fler recept på:
Gratäng, Tomater, Dill, Potatis, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 500–600 g torskfilé
    2. 1 msk smör till formen
    3. 1 tsk salt
    4. 1 krm peppar
    5. 2 msk dijonsenap
    6. 2 msk finhackad dill eller 1 msk torkad
    7. 1/4 st finhackad purjolök
    8. 200 g små tomater
    9. 2 msk riven ost
    10. 2 msk ströbröd
    11. 2 dl grädde
    12. 1 st smulad fiskbuljongtärning

Gör så här

    1. 1.

      Skär fisken i bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.

    2. 2.

      Bred på senap och strö över dill och purjolök. Strö tomater runt fisken, och strö över ost och ströbröd.

    3. 3.

      Blanda grädde med hackad buljongtärning och häll det i formen bredvid tomaterna.

    4. 4.

      Ugnsstek i 225° ca 25 min.

    5. 5.

      Garnera med färsk dill och servera med kokt potatis.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Välj glutenfritt ströbröd. Laktosintolerans: Välj laktosfritt smör och matgrädde.
Fler recept på:
Gratäng, Tomater, Dill, Potatis, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?