Fiskgratäng med spenat och senap

Fiskgratäng med spenat och senap

Av:
30 min
3
Annons

Ingredienser

  1. 3-4 portioner

    1. 400 g Fryst bladspenat
    2. 1-2 st Finhackad vitlöksklyftor
    3. 1 msk Smörr
    4. 1 st Citron
    5. 1 msk Pressad citronsaft
    6. Salt
    7. Peppar
    8. 400 g Fiskfilé, t ex rödspätta, torsk el annan vit fisk
    9. 50 g Småtomater
    10. 1/2 Skivad citron
    11. 2 Dl Riven ost
  2. Sås

    1. 2 msk Smör
    2. 4 msk Vetemjöl
    3. 3 dl Vetemjöl
    4. 1 Tärning fiskbuljong
    5. Salt
    6. Peppar
    7. 1 dl Grädde
    8. 2 tsk Senap

Gör så här

    1. 1.

      Fräs spenat och vitlök i smör. Tillsätt skal och saft av citron, salt och peppar. Lägg spenaten i en ugnsform

    2. 2.

      Sås: Smält smöret och blanda det med mjöl. Späd med mjölken, tillsätt buljongtärningen och sjud såsen några minuter under omrörning. Salta och peppa och tillsätt grädde och senap

    3. 3.

      Lägg fisken på spenaten och häll över såsen. Dela tomaterna och lägg dem och citronskivorna över fisken. Strö över riven ost

    4. 4.

      Gratinera mitt i ugnen på 225 grader ca 20 min tills fisken är vit och fast och gratängen fått fin färg. Servera med kokt potatis och sallad

Är innehållet i detta recept olämpligt?