Fiskgratäng med spenat

Fiskgratäng med spenat

Av:
60 min
4 Fisk
Annons

Ingredienser

  1. Huvudrecept

    1. 1 Kg Potatis mjölig
    2. 3 St Ägg gulor
    3. 50 G Smör
    4. 2 Dl Mjölk
    5. Salt
    6. Peppar
    7. 250 G Bladspenat
    8. 1 Krm Muskot
    9. 600 G Torskfile
    10. 3 Dl Grädde
    11. 0,5 St Fiskbuljongtärning
    12. 1 Dl Parmesan riven
    13. 1 St Citron finrivet skal och 1 msk saft
    14. 1 Dl Pistagenötter

Gör så här

    1. 1.

      Skala och koka potatis, gör mos med äggulor smör och mjölk. Sätt ugnen på 200°

    2. 2.

      Tina spenat och fräs i smör, krydda med muskot, salt och peppar

    3. 3.

      Skär fisken i bitar, smörj formen, lägg i spenaten och fisken ovanpå. Salta och peppra.

    4. 4.

      Spritsa mos runt fisken.

    5. 5.

      Koka upp grädde, buljongtärning, blanda ner ost och citronskal. Smaka av med citron, salt och peppar. Häll blandningen över fisken. Hacka nötter och strö över. Grädda ca 30 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?