Fiskgratäng med senap

Fiskgratäng med senap

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Här får allas vår favorit fiskgratängen en fransk touch med fransk senap, vitlök och ett frasigt osttäcke. Bon appetit!
Fler recept på:
Budgetmat, Gratäng, Broccoli, Vitlök, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 600 g vit fisk tex torsk eller kolja
    2. 1 tsk salt
    3. 2 krm peppar
  1. Täcke

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 1–2 msk fransk senap
    4. 1–2 dl riven västerbottensost
    5. 1 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.

    2. 2.

      Blanda crème fraiche, pressad vitlök, senap och ost med salt och bred det över fisken.

    3. 3.

      Grädda i 225°, ca 20 min. Strö över hackad persilja och servera med kokt matvete och broccoli.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Servera gratängen med quinoa, hirs eller ris i stället för matvete. Laktosintolerans: Välj laktosfri crème fraiche.
Fler recept på:
Budgetmat, Gratäng, Broccoli, Vitlök, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?