Fiskgratäng med rödspätta

Fiskgratäng med rödspätta

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
6 portioner
Recept på fiskgratäng med rödspätta och dragon.
Fler recept på:
Gratäng, Potatis, Tomater, Vitlök, Citron, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 700 g rödspättefilé
    2. 1 tsk salt
    3. 2 krm peppar
    4. 2 tsk torkad dragon
    5. 1 st strimlad purjolök
    6. 2 st hackade vitlöksklyftor
    7. 1 msk smör
    8. 150 g små tomater
    9. 3 dl matlagningsgrädde
    10. 2 dl riven ost
    11. 500 g räkor med skal

Gör så här

    1. 1.

      Rulla ihop fiskfiléerna och lägg dem i botten av en ugnssäker form. Salta och peppra och strö över dragon.

    2. 2.

      Fräs purjolök och vitlök i smör. Strö det över fisken liksom delade små tomater. Häll grädde och ost över och sätt in i 225°, ca 20 min.

    3. 3.

      Skala räkorna och strö över den färdiga gratängen. Servera med pressad potatis eller ris, citron och gröna ärter.

Fler recept på:
Gratäng, Potatis, Tomater, Vitlök, Citron, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?