Koka potatisen, häll från vattnet. Pressa potatisen med en större gaffel. Tillsätt smör och mjölk efter hand och vispa till luftigt men ganska fast mos med elvisp, men inte för länge, då blir det segt. Till sist vispas äggulorna ner. Smaka av med kryddor.
Spritsa eller klicka ut moset i smorda portionsformar. Låt svalna.
Salta och peppra spättfiléerna, rulla in dillkvistar och lägg rullarna i formarna, inte för tätt. Rör samman crème fraiche med vitt vin och fördela över fisken.
Gratinera i 225–250° i ca 15 min eller tills allt har fått fin färg och fisken blivit vit och ogenomskinlig. Garnera med skalade räkor, citronklyftor och dill. Servera en sallad till.
“Går att förbereda så långt till att potatismoset är i formarna, räkorna skalade och ev fryst fisk är tinad. Lägg sedan i fisken, häll över såsen och gratinera.”