Fiskgratäng med paprikakräm

Fiskgratäng med paprikakräm

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Lättlagad och krämig fiskgratäng.
Fler recept på:
Budgetmat, Gratäng, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 600 g vita fiskfiléer, t ex torsk
    2. salt, peppar
    3. 2 1/2 dl matlagningsgrädde
    4. 1 st hackad fiskbuljongtärning
    5. 1 dl ajvar relish
    6. 2 dl riven ost
    7. 2 msk hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Dela fisken i portionsbitar och lägg dem på ett ugnsfat. Salta och peppra.

    2. 2.

      Blanda grädde, buljongtärning och ajvar. Häll det över fisken. Strö över ost och grädda mitt i ugnen i 225°, ca 20 min. Strö över hackad persilja vid servering.

    3. 3.

      Servera fiskgratängen med rårivna morötter och finstrimlad vitkål.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Inga problem. Laktosintolerans: Välj laktosfri matlagningsgrädde. Dietist: Bim Åkers
Fler recept på:
Budgetmat, Gratäng, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?