Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ta upp och låt ånga av i några minuter. Pressa ner potatisen i en bunke, tillsätt citronskal och äggulan och vispa ihop till en puré. Smaka av med salt och peppar och klicka ner purén i en spritspåse.
Sätt ugnen på 200 °C. Skala, kärna ur och strimla grönsakerna.
Smörj en ugnsfast form. Spritsa potatispurén i ena sidan av formen och lägg grönsakerna i den andra.
Salta och peppra fisken runtom och lägg den över grönsakerna.
Vispa ihop grädde, fiskfond, pepparrot, citronsaft och majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken, lägg på lagerblad och tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut formen, lägg på skaldjursmixen och grädda i ytterligare 10 minuter. Strö på dill och servera eventuellt med grillad citron, se tipset.
“Stek halverade citroner med snittytan neråt i en torr panna tills de får en lite "grillad" yta. Citronsaften får en sötaktig smak, jättegott att pressa över fisken!”