Fiskgratäng med lax

Fiskgratäng med lax

Av:
60 min
4 Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 600 G Lax
    2. 150 G Riven lagrad ost
    3. 600 G Potatis
    4. Smör
    5. Mjölk
    6. 2 St Äggulor
    7. 250 G Bladspenat fryst
  1. Sås

    1. 1 St Citron
    2. 2 Dl Creme fraiche
    3. 2 Tsk Fiskfond
    4. 1 Kruka Gräslök
    5. 1 Msk Olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225° Koka potatisen och gör mos med mjölk, smör och äggulor. Rör ned hälften av osten

    2. 2.

      Smörj en form och klicka moset runt kanterna. Strö över resten av osten.

    3. 3.

      Tina spenaten och krama ur vattnet. Blanda med olivolja, salta och peppra och lägg spenaten i formen

    4. 4.

      Skär laxen i kuber och fördela över spenaten, salta och peppra.

    5. 5.

      Koka ihop creme fraiche, fiskfond, några droppar citronjuice, salt och peppar. Rör ner gräslök. Häll såsen över fisken. Gratinera ca 15 min eller fin färg. Servera med sallad

Är innehållet i detta recept olämpligt?