Fiskgratäng med kräftfylld spätta

Fiskgratäng med kräftfylld spätta

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
35 min
4 port
Imponera med denna lyxiga gratäng!
Fler recept på:
Gratäng, Potatis, Dill, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 600 g rödspättafiléer
    3. 200 g kräftstjärtar i lag
    4. 1 knippe dill
  1. Potatismos

    1. 800 g potatis
    2. 2 msk smör
    3. 1 st äggula
  2. Hummersås

    1. 2 msk konc hummerfond
    2. 2 dl vatten
    3. 2 dl grädde
    4. 2 msk vetemjöl
    5. 1/2 krm cayennepeppar

Gör så här

    1. 1.

      Mos: Skala och dela potatisen i bitar. Koka dem mjuka. Häll av vattnet och mosa potatisen med en elvisp direkt i kastrullen. Tillsätt smör och äggula till lagom konsistens. Salta och peppra.

    2. 2.

      Lägg ut fisken på en skärbräda. Fördela avrunna kräftstjärtar och dill på varje fiskfilé och rulla ihop. Ställ dem tätt på mitten i en smord ugnsform. Salta och peppra.

    3. 3.

      Spritsa eller klicka ut potatismoset runt fisken.

    4. 4.

      Sås: Blanda fond, vatten, grädde och mjöl i en kastrull, koka upp under omrörning, låt koka några min. Smaka av med salt och cayennepeppar. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 min, eller tills fisken är klar och har fin färg.

Fler recept på:
Gratäng, Potatis, Dill, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?