Fiskgratäng med kapris och broccoli

Fiskgratäng med kapris och broccoli

Av:
40 min
4 port
Denna allt-i-ett-rätt kan varieras på många olika sätt. Ta lax i stället för torsk eller kanske tonfisk. Byt ut broccolin mot brysselkål, sparris, squash eller varför inte blanda i lite svamp?
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk olivolja
    2. 500 g broccoli
    3. 1 tsk salt
    4. 1 krm peppar
    5. 60 g salladslök
    6. 2 msk små kapris
    7. 2 msk smör, till formen
    8. 700 g torskrygg, eller annan vit fiskfilé
    9. 3 dl kokosgrädde
    10. 1 msk dijonsenap
    11. 2 msk persilja, finhackad
    12. 100 g smör

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Skär broccolin i tunna buketter, inklusive stocken. Skala först med en vass kniv eller potatisskalare om stocken känns grov.

    3. 3.

      Fräs broccolin 5 minuter på medelhög värme i olja så den får färg och mjuknar något. Salta och peppra.

    4. 4.

      Tillsätt fint skivad salladslök samt kapris. Fräs ytterligare 1–2 minuter och lägg grönsakerna i en välsmord ugnsform.

    5. 5.

      Skär fisken i munsbitar och peta ner mellan grönsakerna.

    6. 6.

      Blanda persilja, grädde och senap och häll över. Avsluta med att klicka eller skiva smöret ovanpå.

    7. 7.

      Sätt in i ugnen och grädda i minst 20 minuter eller tills fisken är klar. Servera som ensamrätt eller med lite grönsallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?