Fiskgratäng med fetaost och pumpafrön

Fiskgratäng med fetaost och pumpafrön

Av: / Foto: Kent Jardhammar
35 min
4 portioner
Fiskgratängen blir extra god och krämig med fetaost och pumpafrön.
Fler recept på:
Gratäng, Fisk, Fetaost, Citron, Potatis, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 500 g vit fisk
    2. 1 tsk salt
    3. 2 krm peppar
    4. 2 st pressade vitlöksklyftor
    5. 1 st röd paprika
    6. 150 g fetaost
    7. 1 knippe persilja
    8. 3 msk flagad mandel
    9. 3 msk pumpafrön
    10. 2 dl grädde
    11. 50 g smör

Gör så här

    1. 1.

      Lägg fisken på ett ugnssäkert fat. Strö över salt, peppar och pressad vitlök.

    2. 2.

      Skär paprikan och fetaosten i småbitar, hacka persiljan. Blanda det med mandel och pumpafrön. Lägg det över fisken och häll grädde i formen. Klicka över smör. Ställ in mitt i ugnen i 225° ca 30 min.

    3. 3.

      Servera fiskgratängen med kokt potatis, citron och spenat.

Fler recept på:
Gratäng, Fisk, Fetaost, Citron, Potatis, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?