Fiskgratäng med curry och räkor

Fiskgratäng med curry och räkor

Av: / Foto: Kent Jardhammar
45 min
4 personer
En riktig bjudrätt som lätt kan dubbleras.
Fler recept på:
Gratäng, Dill, Potatis, Äpple, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 600 g rödspättefiléer
    2. 1/2 tsk salt
    3. 2 krm peppar
  1. Potatismos

    1. 750 g potatis
    2. 1 msk smör
    3. 1–2 st äggulor
    4. salt, peppar
  2. Currysås

    1. 1 st hackat äpple
    2. 1 msk curry
    3. 1 msk smör
    4. 2 dl crème fraiche
    5. 1/2 tsk salt
    6. 1/2 krm peppar
    7. 2 msk hackad dill
    8. 1 dl riven ost
  3. Garnering

    1. 250 g räkor med skal, gärna rökta
    2. några dillvippor

Gör så här

    1. 1.

      Skala potatisen och dela den i bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med en elvisp direkt i kastrullen. Tillsätt smör och äggulor och vispa till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Spritsa moset utmed kanterna i en ugnssäker form.

    2. 2.

      Rulla ihop fiskfiléerna och lägg dem i botten på ugnsformen. Salta och peppra.

    3. 3.

      Stek äpple och curry i smör. Tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dillen och häll såsen över fisken.

    4. 4.

      Strö över riven ost. Sätt in formen i 225 grader ca 20 minuter.

    5. 5.

      Skala räkorna och strö dem över. Garnera med dill.

Fler recept på:
Gratäng, Dill, Potatis, Äpple, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?