Fiskgratäng med chili och dill

Fiskgratäng med chili och dill

Av:
4
Garnera med räkor vid servering !
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg Potatis
    2. 1 dl mellanmjölk
    3. 2 tsk flytande margarin
    4. 1 äggula
    5. 500 g torsk
    6. 0,5 tsk salt
    7. 2 krm peppar
    8. 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
    9. 1 dl chilisås
    10. 2 msk klippt dill
    11. 0,5 påse morötter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader

    2. 2.

      Skala och dela potatisen i bitar och koka i lättsaltat vatten tills de är klara, häll av vattnet och mosa potatisen.

    3. 3.

      Blanda i mjölk och margarin, smaka av med salt och peppar och rör ner äggulan.

    4. 4.

      Dela fisken i portionsbitar och lägg i en ugnsform, krydda med salt och peppar.

    5. 5.

      Spritsa moset runt kanterna på formen.

    6. 6.

      Blanda grädde chilisås och dill, smaka av med salt och peppar.

    7. 7.

      Häll över fisken och tillaga i ugn ca 15-20 minuter.

    8. 8.

      Ta ut formen och garnera med dill (räkor) och servera med morötter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?