Fiskgratäng a la Axelvold

Fiskgratäng a la Axelvold

Av:
4 pers
Annons

Ingredienser

    1. 500 g Fiskfile av torsk, kolja eller rödspätta
    2. 0,5 msk Vetemjöl
    3. 1 tsk Salt
    4. 2 st Gula lökar
    5. 2 dl Hackad dill eller persilja
    6. 3 msk Riven pepparrot
    7. 1 dl Majonäs
    8. 2 tsk Senap
    9. 2 dl Mjölk
    10. Skorpmjöl

Gör så här

    1. 1.

      Skär fiskblocken i 2 cm tjocka skivor eller skölj filéerna. Smörj ett ugnssäkert fat och strö över mjölet. Lägg i fisken. Strö över salt.

    2. 2.

      Skala, hacka och fräs löken. Täck fisken med lök och hackad persilja.

    3. 3.

      Rör ut majonnäsen med mjölk, senap och pepparrot. Bred blandningen över fisken. Strö över lite skorpmjöl.

    4. 4.

      Gratinera i mitten av ugnen i ca 25 min i 225 grader C.

    5. 5.

      Servera med kokt potatis eller grönsak.

Är innehållet i detta recept olämpligt?