Fiskgratäng

Fiskgratäng

Av:
40 min
6 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 paket Fryst Torsk
    2. 1 kg Mjölig Potatis
    3. 2 msk Smör
    4. 2 dl Mjölk
    5. 1 tsk Salt
    6. 1 dl Purjolök
  1. Sås

    1. 2 dl Créme fraiche
    2. 1 dl Vitt vin/vatten
    3. 1 st Fiskbuljongtärning
    4. 1 st Citron
    5. 1 dl Dill

Gör så här

    1. 1.

      Koka potatisen i saltat vatten. Mosa den tillsammans med mjölken och smöret till ett mos, smaka av med salt.

    2. 2.

      Koka upp creme fraiche, vitt vin och fiskbuljongen. Smaka av med citron och dill.

    3. 3.

      Lägg fisken i mitten av en ugnsform. Salta och peppra. Klicka runt potatismoset runt fisken och häll såsen i mitten över fisken.

    4. 4.

      Gratinera i ungen i 20 min på 200 grader. Avsluta mer lite purjolök och dill.

Är innehållet i detta recept olämpligt?