Fiskgratäng

Fiskgratäng

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 400 g Torsk
    2. 1 påse Blå Band smögensås
    3. 2,5 dl Mjölk
    4. 1 dl Fryst majs
    5. 1 dl Frysta ärtor
    6. 75 g Smör
    7. 1 kg Potatis
    8. Mjölk och smör till moset
    9. 1 dl Riven ost
    10. Citron till servering

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på ??? grader. Koka potatisen.

    2. 2.

      Lägg fisken i en ugnsäker form och sätt in i ugnen i 30 min eller tills att fisken är tillagad.

    3. 3.

      Häll i mjölken i en kastrull och tillsätt smögensåses. Låt koka upp och sjud därefter i 2 min. Tillsätt smöret och låt smälta ihop med såsen.

    4. 4.

      Tillsätt majsen och ärtorna i såsen och låt dem bli varma.

    5. 5.

      När potatisen kokat klart, stampa ihop dem med en gaffel och häll i smör och mjölk tills önskad smak på moset.

    6. 6.

      Ta ur fisken ur ugnen och häll på såsen. Spritsa ut moset runt om fisken och toppa med riven ost.

    7. 7.

      Stoppa tillbaka gratängen i ugnen tills osten smält.

    8. 8.

      Servera med citronklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?