Skala & koka potatisen. Pressa potatisen, tillsätt äggulor, smör, salt, vitpeppar och malen muskotnöt. Vispa ihop med elvisp. Krydda efter smak
Grovhacka champinjonerna, finhacka löken samt persilja. Låt dem svettas i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, fonden & vinet. Reducera tills 1/3 av vätskan kvarstår. Tillsätt grädde. Koka till ”stuvningskonsistens”. Red såsen om det behövs. Den ska vara riktigt krämig. Smaka av med salt och peppar samt eventuellt ytterligare fiskfond.
Sätt ugnen på 225 grader. Spritsa potatisen längs kanten i en smord ugnsform. Dela fisken i portionsbitar. Lägg fisken i formen, salta och peppra. Sprid ut räkorna över fisken. Rör ner den vispade grädden i stuvningen och häll sedan över fisken och rägera.
Gratinera gratängen mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut den när den fått fin färg, låt den stå 10 minuter täckt med folie. Gratinera med dillkvistar och citronskivor.