Fiskelycka med aioli

Fiskelycka med aioli

Av: / Foto: Erik Karlsson
4 personer
En vitlöksdoftande majonnäs, aioli, passar att klicka i den här fisksoppan med Medelhavssmak.
Fler recept på:
Vitlök, Citron, Morot, Tomater, Fisk, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 1 st gul lök
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 1 st morot
    4. olja till stekning
    5. 2 burkar krossade tomater
    6. 1/4 pkt saffran
    7. 5 dl hönsbuljong
    8. 2 dl vitt matlagningsvin
    9. 300 g blåmusslor, välborstade och sköljda
    10. 350 g grytbitar av fisk, t ex marulk, hälleflundra, gös, lax
  1. Aioli

    1. 4 msk majonnäs
    2. 1–2 st pressade vitlöksklyftor
    3. 1 msk pressad citron
    4. 1 msk vatten

Gör så här

    1. 1.

      Hacka lök och vitlök. Skala och hacka moroten. Fräs i olja cirka 5 minuter. Tillsätt tomatkross och koka ihop cirka 10 minuter. Tillsätt saffran, buljong och vin. Koka upp under omrörning och sjud cirka 15 minuter.

    2. 2.

      Lägg i musslorna och fisken och sjud under lock cirka 5 minuter.

    3. 3.

      Aioli: Vispa ihop majonnäs, vitlök, citronsaft och vatten till såsen. Servera soppan med aiolin.

Fler recept på:
Vitlök, Citron, Morot, Tomater, Fisk, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?