Fiskburgare

Fiskburgare

Av:
20 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 400 g torskfilé
    2. 2 msk hummerfond
    3. 1 ägg
    4. 5 skivor formfranska, -kanter
    5. 1/2 tsk salt
    6. 2 krm peppar
    7. 3 msk ströbröd
    8. 2 msk olja
  1. Dressing

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 2 tsk rivet limeskal
    3. 1 krm salt
  2. Till servering

    1. 4 hamburgerbröd
    2. 1 bladsallad
    3. 3 tomater
    4. 12 skivor gurka
    5. 1 pkt solrosskott

Gör så här

    1. 1.

      Dela fisken i bitar, lägg den i en matberedare med fond, ägg, bröd, salt och peppar och mixa

    2. 2.

      Forma fyra hamburgare, panera dem i ströbröd och stek i olja på svag värme ca 5 min. Blanda dressingen

    3. 3.

      Lägg ihop hamburgare i brödet med sallad, skivad tomat, gurka och toppa med dressing och solrosskott

Är innehållet i detta recept olämpligt?