Fiskbiffar med kräftsalsa

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
En riktig fredagsrätt. Vill du ha mer hetta i salsan kan du tillsätta finhackad röd chili.
Fler recept på:
Chili, Potatis, Tomater, Avokado, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 400 g fiskfilé, t ex torsk eller sej
    2. 1 tsk salt
    3. nymald svartpeppar
    4. 2 msk potatismjöl
    5. 1½ dl matlagningsgrädde Ⓛ
    6. 2 msk smör Ⓛ
  1. Kräftsalsa

    1. 1 burk kräfstjärtar i lag, ca 150 g
    2. ¼ gurka
    3. 1 avokado
    4. 2 tsk limesaft
    5. 100 g små tomater eller 2 tärnade stora tomater
  2. Tillbehör

    1. ris
    2. sweet chilisås

Gör så här

    1. 1.

      Skär fiskfiléerna i 2–3 cm breda bitar. Lägg dem i mixer och tillsätt salt, svartpeppar, potatismjöl och grädde. Mixa på medelhastighet cirka 60 sekunder eller tills blandningen blivit smetig. Låt det stå och svälla lite.

    2. 2.

      Salsa: Häll av lagen från kräfstjärtarna. Skär gurka och avokado i små bitar. Häll över limesaft. Skär tomaterna i bitar och blanda alltsammans.

    3. 3.

      Värm smör i en stekpanna på medelvärme. Klicka i fisksmeten med en stor sked och platta till lite lätt till biffar. Stek några åt gången, 2–3 minuter på varje sida.

    4. 4.

      Servera biffarna med salsan, kokt ris och sweet chilisås.

Fler recept på:
Chili, Potatis, Tomater, Avokado, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?