Fiskbiffar i limesås med avokado

Fiskbiffar i limesås med avokado

Av:
25 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 400 g torskfilé
    2. 1 tsk salt
    3. 1 krm svartpeppar
    4. 3 msk potatismjöl
    5. 1,5 dl matlagningsgrädde
    6. 1 ägg
    7. 2 msk smör
    8. 1 avokado
    9. 1/2 msk limesaft
    10. 35 g röda romkorn
  1. Limesås

    1. 3 dl vatten
    2. 1 grönsaksbuljong
    3. 2 dl grädde
    4. 2 msk vetemjöl
    5. 1 lime, rivet skal
    6. 1/2 msk limesaft
    7. 3 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Tina fisken. Mixa den med salt i en matberedare. Tillsätt peppar, potatismjöl, grädde och ägg. Mixa med medelhastighet ca 60 sek eller tills blandningen blivit smetig. Låt stå och svälla lite

    2. 2.

      Blanda ingredienserna till limesåsen i en kastrull. Koka upp under omrörning. Sjud några min

    3. 3.

      Klicka i fisksmeten till biffar i en teflonpanna med smör, platta till dem lätt och stek gyllengula. Lägg fiskbiffarna i den varma såsen

    4. 4.

      Skär avokadon i småbitar, blanda med lite limesaft. Strö dem och romkorn över biffarna. Servera med kokt ris och sockerärter

Är innehållet i detta recept olämpligt?