Fiskbiffar i kokosmjölk

Fiskbiffar i kokosmjölk

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
30 min
4 portioner
Smarriga fiskbiffar med kokosmjölk.
Fler recept på:
Budgetmat, Biffar, Blomkål, Dill, Potatis, Vitlök, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 100 g torskfilé
    2. 100 g laxfilé
    3. 1 st äggula
    4. 2 msk mjölk
    5. 4 msk dill
    6. 1/2 msk potatismjöl
    7. 1/2 tsk salt
    8. 1 krm vitpeppar
    9. 1 msk smör
    10. 2 dl lätt kokosmjölk
    11. 150 g blomkål
    12. 1/2 tsk gurkmeja
    13. 1 st vitlöksklyfta
    14. 1 msk ingefära
    15. 1/2 st hönsbuljong
    16. limesaft
    17. 1 tsk honung
  1. Servering

    1. 1 dl ris

Gör så här

    1. 1.

      Mixa 100 g torskfilé och 100 g laxfilé med 1 äggula, 2 msk mjölk, 2 msk hackad dill, ½ msk potatismjöl, ½ tsk salt och 1 krm vitpeppar.

    2. 2.

      Forma 6 biffar och stek i 1 msk smör, ett par min per sida.

    3. 3.

      Koka upp 2 dl lätt kokosmjölk med ½ tärning hönsbuljong, 1 msk nyriven ingefära, 1 finriven vitlöksklyfta och ½ tsk gurkmeja. Låt sjuda 5 min.

    4. 4.

      Lägg i 150 g små blomkålsbuketter, sjud 5 min och smaka av med 2 msk hackad dill, 1 tsk honung, limesaft, salt och peppar.

    5. 5.

      Servera med kokt ris (1 dl okokt).

Fler recept på:
Budgetmat, Biffar, Blomkål, Dill, Potatis, Vitlök, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?