Fiskarhustruns fisksoppa

Fiskarhustruns fisksoppa

Av:
45 min
4 personer
Den här soppan är fantastiskt god med både fisk och skaldjur och smaksatt med timjan, enkel att göra och imponerar garanterat på dina gäster. Tänk på att koktiden varierar beroende på vilken storlek du hackar grönsaker och fisk.
Fler recept på:
Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 400 g blandad fiskfilé (exempelvis torsk, hajmal, lax)
    2. 1 burk hela tomater (400g)
    3. 5 små gula lökar
    4. 1 st purjolök
    5. 1 st vitlöksklyfta
    6. 2 msk smör
    7. 5 dl fiskbuljong
    8. 2 dl vispgrädde (alt. cremé fraïche)
    9. 1/2 dl vitt vin
    10. 250 g skalade räkor (alt kräftstjärtar)
    11. ca 1 tsk smulad timjan
    12. finckad dill
    13. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Hacka de olika lökarna och fräs dem i smör tills de har blivit mjuka.

    2. 2.

      Tillsätt tomaterna, buljongen, timjan och vinet. Låt sjuda i cirka 15 minuter.

    3. 3.

      Skär fisken i ca 2*2cm bitar. Lägg i fisken och låt sjuda i några minuter till.

    4. 4.

      Vispa grädden, dra av kastrullen från värmen lägg i skaldjuren och rör försiktigt ner den vispade grädden. Värm eventuellt upp soppan lite igen. Hacka dillen och rör i soppan. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Servera gärna med aioli och vitlöksbröd.

Fler recept på:
Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?