Fisk och skaldjurssoppa

Fisk och skaldjurssoppa

Av:
6 port
Annons

Ingredienser

    1. 200 g laxfilé
    2. 200 g torsk el. annan vit fisk
    3. 500 g blåmusslor
    4. 250 5 räkor med skal
    5. 1 liten morot
    6. 2 st shalottenlökar
    7. 1 liten fänkål
    8. 1/4 del purjolök
    9. lite dill
    10. 3 msk olivolja
    11. 1/2 flaska torrt vitt vin
    12. 1-2 dl fiskbuljong
    13. 1 krm saffran
    14. 1 st vitlöksklyfta
    15. 2 dl grädde
    16. 2 msk vetemjöl
    17. 2 msk smör
    18. svartpeppar
    19. chiliflakes
    20. salt

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att rensa och tvätta musslorna, släng de trasiga och de som inte stänger sig när man knackar på dem

    2. 2.

      Finhacka shalottenlök, vitlök och dill. Fräs löken försiktigt i en gryta. Lägg i musslorna med skal, strö över lite salt och rör runt med en träslev. Slå i vinet och dillen. Sätt på locket och småkoka i 3-5 min. Lägg över musslorna i en bunke och ställ åt sidan. Spara musselspadet

    3. 3.

      Finhacka morot, fänkål och finstrimla purjolök. Fräs grönsakerna tillsammans med smöret i en gryta och strö över saffran och mjöl. Slå i fiskbuljongen och musselspadet.

    4. 4.

      Skär fiskfiléerna i så stora bitar du vill ha. Lägg i fisken och låt småsjuda i ca 10 min

    5. 5.

      Häll i grädden och smaka av soppan med svartpeppar, chiliflakes och ev. salt

    6. 6.

      Skala räkorna. Fördela räkor och musslor på tallrikar. Slå den HETA soppan över skaldjuren och servera omedelbart

Är innehållet i detta recept olämpligt?